Staten sponser frynsegoder for 50 mill.

Staten og NSB sørger for sine egne. 45 000 statsbaneansatte får nyte godt av særdeles gunstige frynsegoder, helt skattefritt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du ansatt, pensjonert fra eller gift med en i NSB-systemet får du ikke bare reise gratis på toget: Du slipper også å bekymre deg for dyre tannlegeregninger og medisiner. Staten og NSB sørger for at pensjonister, fast ansatte og deres familier - til sammen 45 000 mennesker - nyter godt av et særdeles gunstig frynsegode, skattefritt.

Ansatte i NSB og Jernbaneverket - både sjefer og underordnede - får refundert to tredjedeler av utgiftene de har til tannlege, medisiner og legebesøk. Alle er medlemmer av den lukrative Jernbanens sykekasse, som finansieres av arbeidsgiver og ansatte.

Helse-frynsegodene koster det statlige forvaltningsorganet Jernbaneverket og det statlig eide NSB ca. 23 millioner kroner i året - eller 2400 kroner for hver av de 9500 ansatte.

Selv trekkes pensjonistene og de ansatte 90 kroner i måneden på lønnsslippen - eller 1080 kroner året, for medlemsskapet i «verdens gunstigste sykekasse».

Som følge av den store eldrebølgen og at utgifter til egen helse er blitt dyrere, har også sykekassas utgifter vokst. Hver dag strømmer det inn regninger fra ansatte, pensjonister og enker etter pensjonister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer