DEBATT

Offentlig tjenestepensjon

Statlig tyveri

Stortinget har vedtatt at flere tusen offentlig ansatte blir frastjålet store beløp. Mener sosial- og arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen, andre statsråder og politikere fra andre partier at dette er rettferdig?

RETTFERDIG?: Jeg har et spørsmål til statsminister Erna Solberg, hennes ministre, og til politikere i Frp, Venstre og KrF:

Mener dere at dagens pensjonsordning er rettferdig – hva er i så fall begrunnelsen for det, spør innsenderen? Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
RETTFERDIG?: Jeg har et spørsmål til statsminister Erna Solberg, hennes ministre, og til politikere i Frp, Venstre og KrF: Mener dere at dagens pensjonsordning er rettferdig – hva er i så fall begrunnelsen for det, spør innsenderen? Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Staten stjeler milliarder av kroner fra offentlig ansatte som fortsetter å jobbe etter fylte 67 år. Fra politisk hold har det likevel blitt påstått at det er lønnsomt for den enkelte å gjøre det.

Faktum er imidlertid at dess lenger offentlig ansatte jobber etter fylte 67 år, dess mer reduseres tjenestepensjonen for alle som er født mellom 1944 og 1962, men spesielt de mellom 1944 og 1953. Dette til tross for at avgiftene til pensjonskassa blir betalt fullt ut både av arbeidsgiver og arbeidstaker helt fram til sluttdato. Fortsetter man til fylte 73 år, blir det ikke utbetalt noe som helst i tjenestepensjon.

Svaret som flere som har valgt å jobbe i offentlig virksomhet fram til fylte 73 år, har fått fra Statens Pensjonskasse er at: «…. din tjenestepensjon vil utgjøre kroner 0 minus skatt.»

Reelt sett er det slik at offentlig ansatte frastjeles innbetalt og opptjent pensjon, som for den enkelte kan dreie seg om flere millioner kroner.

Vi er nesten 20.000 offentlig ansatte som har fortsatt i jobb til etter fylte 67 år, og som til sammen blir utsatt for statlig tyveri av titalls milliarder kroner i innbetalt og opptjent pensjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer