KOMMENTARER

India

Statsministeren som hører. Ingenting

Ingen vet det egentlige omfanget av katastrofen i India. Men lik i elver og mangel på ved til å kremere de døde forteller en dramatisk historie, skriver Morten Strand.

BILDE PÅ EN KATASTROFE: Det brenner i India, også politisk. Her kremeres de døde i Bengaluru Foto: REUTERS / NTB
BILDE PÅ EN KATASTROFE: Det brenner i India, også politisk. Her kremeres de døde i Bengaluru Foto: REUTERS / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Noe helt nytt har dukket opp i det pandemi-rammede India. Mengder av lik fyller den hellige elva Gagnes og andre elver, og fanges opp av nett på strategiske steder for ikke å forurense elvevannet enda mer. Enkelte steder er det tatt bilder av mennesker som dumper disse likene fra bruer, fordi de som dumper likene ikke vet hvor ellers de skal gjøre av dem. Det er fordi det dør mange flere av corona-epidemien enn det de offisielle tallene forteller. Og fordi mange steder så rapporteres det om mangel på ved til å kremere likene i de utendørs-krematoriene som de siste ukene har preget nyhetsbildene fra landet med 1, 4 milliarder innbyggere. Og det får så være at dette er helligbrøde. For både likene i elvene, og mangelen på ved til å gi de døde en verdig avskjed, er bilder på en katastrofe.

Disse bildene er så grufulle at de får sarte sjeler til å krympe seg. Men ikke statsminister Narendra Modi, skal man tro indiske politiske analytikere. Modi, som normalt er overalt og alle steder, er under pandemien plutselig borte. Statsministeren som har skapt seg en karriere på framfor alt å være lydhør og handlekraftig overfor den lille manns problemer og lidelser, ser plutselig ut til å ha blitt døv. Hvis han nå under pandemien skulle legge øret til marken for å lytte til folkets røster, så beskyldes han for å høre. Ingenting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer