DEBATT

Rødt:

Steigans metode

Jeg får nå mange spørsmål fra medlemmer om Rødt har noe med bloggen til Pål Steigan å gjøre. Svaret er nei.

TVERT IMOT: Jeg oppfordrer de ytterst få i Rødt som har eierinteresser i bloggen til Pål Steigan om å ta et valg. Kvitt dere med aksjene. Bloggen bygger nemlig ikke det fellesskapet Rødt jobber for, tvert imot, skriver Seher Aydar. Foto: Morten Holm / NTB
TVERT IMOT: Jeg oppfordrer de ytterst få i Rødt som har eierinteresser i bloggen til Pål Steigan om å ta et valg. Kvitt dere med aksjene. Bloggen bygger nemlig ikke det fellesskapet Rødt jobber for, tvert imot, skriver Seher Aydar. Foto: Morten Holm / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Rødt er et politisk prosjekt som bygger på grunnverdiene likeverd, frihet, solidaritet og fellesskap. Pål Steigan har et personlig prosjekt om å skaffe seg en følgerskare.

Metoden er å innta det til enhver tid mest kontrære standpunktet, noe som får flere triste og reaksjonære utslag:

Når de fleste ser at vi står midt i en helsefarlig pandemi, skriver Steigan at pandemien er noe superkapitalistene og vår egen overklasse har funnet på for å stenge ned produksjonen og frata folk rettigheter og levestandard. Hva da med de millioner som døde av covid-19?

Hvis Steigan kan få flere følgere av å lefle med ytre høyre, så går han ikke av veien for det. Antirasister og innvandrere blir skrevet om på negativt lada vis, og ordet «kulturmarxisme» brukes på redaktør-plass. Han stilte for eksempel opp på Resetts talkshow, og inviterte Resett-redaktør på konferanse.

En artikkel titulert «Hva ligger bak den afghanske kriminalitetsbølgen i Europa» hevder noe så konspiratorisk som at afghanske flyktninger voldtar europeiske kvinner i stor skala, muligens som en del av en villet plan. Det er kanskje ikke så rart at ytre høyre ser på bloggen som en av sine egne informasjonskanaler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer