KOMMENTARER

Visepresidentdebatten

Stjal showet

Donald Trump kunne knapt ha bekreftet sin corona-fiasko på et mer troverdig vis enn da han i natt tvitret at det at han er smittet av viruset er «en gave fra Gud».

NY TWITTER-HILSEN: - For en dag siden kom jeg tilbake fra Walter Reed, sier president Donald Trump i en ny videohilsen lagt ut på Twitter rett før midnatt norsk tid 7. oktober. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det var visepresidentkandidatenes dag i Salt Lake City i Utah i natt norsk tid. Visepresident Mike Pence møtte den demokratiske visepresidentkandidaten Kamala Harris ei uke etter skandaledebatten mellom Donald Trump og Joe Biden. Og Kamala Harris gikk rett i strupen på Pence med å si at Trump-administrasjonens behandling av coronaviruset var «Det største nederlag for noen administrasjon noensinne».

Men Trump ville åpenbart ikke la noen andre spille hovedrollen i natt heller. Og bare minutter inn i visepresidentdebatten tvitret den corona-syke presidenten følgende: «Jeg tror det var en velsignelse fra Gud at jeg ble smittet. Det var en velsignelse i forkledning».

President Donald Trump ble som kjent «velsignet» i forrige uke, etter å ha opptrådt som en superspreder uten å ta nevneverdig hensyn til smittevern. Nærmere 20 sentrale rådgivere og medarbeidere i presidentens krets er nå smittet. På denne bakgrunnen var det åpenbart at corona-krisa, som hittil har tatt livet av 210 000 amerikanere ville være hovedtemaet i debatten mellom visepresidentkandidatene.

Harris, som er senator og tidligere statsadvokat i California, gikk offensivt ut, og minnet om at Trump selv har innrømmet å ha ført det amerikanske folket bak lyset med å underspille alvoret med pandemien som herjer verden. Pence svarte med en åpenbar løgn, nemlig at Trump-administrasjonen «alltid» har fortalt det amerikanske folket sannheten. Trump er tatt i løgn mer enn 20 000 ganger - mer enn 20 ganger daglig -etter at han ble president for tre og et halvt år siden. Og Pence fulgte opp med å forsikre om åpenheten og «gjennomsiktigheten» som har preget presidentens sykdom. Mens legene som har behandlet Trump i begynnelsen ikke ville svare på om Trump hadde fått oksygen, og siden kom med flere selvmotsigelser når det gjelder behandlingen. Nå vet vi at Trump i stedet er «velsignet» med smitte, og derfor vet hva han snakker om når han sier at viruset ikke er noe å være redd for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer