KOMMENTARER

Meghan Markle:

Stjernenes kamp mot tabuet

I høst har både Meghan Markle og Chrissy Teigen åpnet opp om spontanabort. Den praten burde vi også kunne ta.

ÅPEN: Hertuginne Meghan avslører at hun mistet ufødt barn. Hoffekspertene hyller henne. Video: Caroline Vagle og Anders Johan Stavseng. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det begynte som en vanlig dag. Hun lagde frokost, matet hundene, satt opp i håret i en hestehale før hun gikk bort til barnesenga for å løfte opp ettåringen. Krampetrekningene i magen kom rett etter at hun skiftet bleie. Hun sank ned mot gulvet med gutten i armene, sang en barnesang for å beholde roen hos dem begge. «Jeg visste», skriver hun, «at mens jeg klamret meg til mitt første barn, så var jeg i ferd med å miste mitt andre».

Det er Meghan Markle som skriver. Men gårsdagens New York Times-kronikk kunne like gjerne vært skrevet av hvilken som helst annen kvinne. Tematikken er universell. Det handler om spontanabort, og om hvordan Meghan Markle opplevde, og oppdaget, et tabu. «Å miste et barn betyr at du bærer på en ufattelig sorg, opplevd av mange, men snakket om av få», skriver Markle.

Det overrasket henne da hun hørte tallene.

Mellom ti og tretti prosent av alle svangerskap ender i spontanabort.

Meghan Markle bor på den andre siden av Atlanteren. I en kultur der allmennkunnskapen om kvinnehelse generelt er dårligere enn i Norge. Med denne kronikken er hun blitt en del av en klynge kjendiskvinner som gjør sitt beste for åpne opp rundt tematikken. Det er bare litt over en måned siden influenser Chrissy Teigen delte bilder fra sykehuset rett etter at hun hadde mistet sitt tredje barn i uke tjue. I dagene og ukene etter ble hun oversvømt av blomster og støttemeldinger fra folk som har opplevd det samme, en opplevelse som hun seinere har beskrevet som en «komplett fortvilelse».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer