Fiskeavgift

Stopp avgiftsranet av kysten

Fiskerinæringen har blitt regjeringens nye melkeku for å få avgifter inn i statskassa.

AVGIFTSBELAGT: En ny avgift har bare det formålet å hente inn penger til statskassa, skriver innleggsforfatterne. Foto: Halvard Alvik / NTB
AVGIFTSBELAGT: En ny avgift har bare det formålet å hente inn penger til statskassa, skriver innleggsforfatterne. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert

Regjeringen, med støtte fra FrP, har funnet en ny melkeku for å få avgifter inn i statskassa: Fiskerinæringen. Det er innført en kontrollavgift på 42 millioner kroner. Det er vedtatt en ny avgift på fisk som skal legges fram denne våren på 100 millioner årlig. Denne avgiften har bare det formålet å hente inn penger til statskassa (fiskal avgift). I tillegg har de fire partiene i avgiftsgjengen (FrP, H, KrF og V) besluttet å fjerne den reduserte satsen på CO₂-avgiften for fiskeri. De har også bestemt seg for å fase ut kompensasjonsordningen for CO₂-avgift i fiskeriene og nå sist er det varslet at CO₂-avgiften skal økes kraftig.

Senterpartiet reagerer kraftig på måten regjeringen og FrP påfører fiskerinæringen både nye og økte avgifter. Det er en målrettet politikk for å flytte verdier bort fra distriktene og kysten – og ut av landet. Nå har vi fått nok og mobiliserer både fiskerinæringen og kysten mot regjeringens og FrPs skatte- og avgiftsgalopp mot fiskerinæringen.

Senterpartiet hadde 8. februar invitert interesserte til et teams-møte om fisk og avgift. Det var folk fra en samlet fiskerinæring til stede. Det ble gitt en helt klar tilbakemelding fra kysten. Disse avgiftene, ikke minst den varslede økningen i CO₂-avgiften, vil ramme kysten og fiskeriene hardt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer