KOMMENTARER

Støre-regjeringens indre trussel

Støre vasser i kriser, men den farligste er kanskje kløften vi ser mellom Ap og Sp - allerede etter 69 dager.

AVSTAND: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum og statsminister Jonas Gahr Støre under regjeringens pressekonferense om coronasituasjonen i Oslo forrige uke. Foto: NTB
AVSTAND: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum og statsminister Jonas Gahr Støre under regjeringens pressekonferense om coronasituasjonen i Oslo forrige uke. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det har bare gått 69 dager siden Støre ble statsminister, men i løpet av den tida har krisene stått i kø. Støre trakk det fram selv under sin oppsummerende pressekonferanse i statsministerboligen onsdag. De siste ukene har strømkrisa og coronakrisa avløst hverandre. Før det igjen var det en ulmende budsjettkrise, og trøbbel på alle vis rundt avgangen til tidligere stortingspresident Eva Kristin Hansen (Ap).

Alle statsministere må regne med å håndtere en stri strøm av kriser. Erna Solberg hadde det ikke noe lettere under sin tid som statsminister. Det vil til enhver tid kunne være saker som dukker opp og krever mye tid og oppmerksomhet.

Spørsmålet er likevel om Støre har gjort det litt ekstra vanskelig for seg selv.

Vi spoler tilbake til starten av pandemien, og Erna Solbergs regjeringstid. Selv om den borgerlige firepartiregjeringen var Solbergs mål, var det ingen tvil om at regjeringen som da tok kontroll over pandemihåndteringen – uten Frp – var en enklere gjeng å styre. De indre konfliktene var omtrent borte, og Solbergs statsråder framsto som mer handlekraftige uten Frp-statsrådene på laget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer