KOMMENTARER

Støre vant hektisk kaosdebatt

I en kaotisk TV2-debatt ble det vanskelig for partilederne å skinne, men Støre dro i land en hårfin seier.

BERGEN: Programleder Arill Riise måtte blåse i fløyta flere ganger for å roe ned ivrige partiledere under kveldens debatt i Bergen. Bilder fra TV2. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

NRK lyktes godt med en rekke dueller i første partilederdebatt i Arendal. TV2s løsning, der alle skal stå og kjempe fritt om ordet i en flytende debatt, ble mer hakkete. Dermed ble det også vanskeligere for partilederne å komme gjennom med overbevisende resonnementer.

Erna Solberg, Høyre:

Statsministeren klarer seg godt i den innledende runden om klimakutt. En skal stå opp tidlig om morgenen for å ta Erna Solberg på detaljkunnskap. Kan tall og detaljer om kutt i transportsektoren og framstår som hun har oversikt over hva som skal til. Får fram gode poenger om økt CO 2-pris i en sekvens med Trygve Slagsvold Vedum, og kommer inn på oljeskatteregimet som regjeringen nettopp har lagt fram forslag til endringer på. Dette siste poenget kunne hun brukt mer, men holder kanskje tilbake siden saken er teknisk og foreløpig lite etablert i nyhetsbildet.

I skattedebatten peker hun på at forskere mener Aps statsbudsjett ikke vil gjøre noen forskjell på ulikheter. Ville ikke forsvare kutt i formuesskatten, skjønner vel at det er en tapt sak. Mener i stedet at Høyre-politikk innen utdanning og arbeid er det som skal til for å løfte folk ut av fattigdom. Et relevant poeng som nok treffer kjernevelgere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer