DEBATT

Valg 2021:

Straffes av egen politikk

Ikke siden 1995 har Frp hatt lavere oppslutning. En reell grunn for søvnløse netter for en partileder, med andre ord.

TA DEG EN HVIL: Kanskje du skal ta deg en velfortjent hvil, Sylvi Listhaug. Ikke påta deg oppgaven i søvne med å redde oss alle fra arveavgift, klimatiltak, solidaritet, medmenneskelighet, og likhet, skriver innsenderen. Foto: . Marit Hommedal / NTB
TA DEG EN HVIL: Kanskje du skal ta deg en velfortjent hvil, Sylvi Listhaug. Ikke påta deg oppgaven i søvne med å redde oss alle fra arveavgift, klimatiltak, solidaritet, medmenneskelighet, og likhet, skriver innsenderen. Foto: . Marit Hommedal / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Hanne Lossius
Hanne Lossius Vis mer

Listhaug sover dårlig for tiden. Det er sosialistene som tar nattesøvnen fra henne. Frykten for satsing på integrering, at barna våre skal få dekket kostnadene av tannregulering, at mennesker på flukt skal få et hjem blant oss, eller at klimakrisen tas på alvor, er hovedingrediensene i partilederens mareritt.

AVBRYTER: Under partilededebatten i Arendal, avbryter NRK-programleder Fredrik Solvang MDG-leder Une Bastholm, og trekker inn en upublisert, omdiskutert rapport. Video: NRK Vis mer

Hun skal nemlig bygge landet. Like muligheter for alle har ingen plass i dette arbeidet, men frarøver partilederen og hennes venner sårt tiltrengt søvn.

Det er ikke vanskelig å forstå behovet for søvn når man skal bygge en nasjon. Da må man tenke klart og være uthvilt.

Kanskje er det søvnmangelen som slår inn når hun skriver i Dagbladet at «sosialistene vil straffe deg»? Ser hun ikke straffen fra folk flest som nå rammer egen politikk?

Ikke siden 1995 har Frp hatt lavere oppslutning. En reell grunn for søvnløse netter for en partileder, med andre ord.

Men nå haster det med å sette folk opp mot hverandre, skape fiendebilder, og spre frykt.

«Mens de andre partiene ødsler ut nesten 40 milliarder kroner i året i bistand, og titalls milliarder på innvandring og integrering, samtidig som de skal bruke 40–50 milliarder kroner på å elektrifisere oljeplattformene, har de eksempelvis ikke råd til at vanlige folk får livsviktig medisin».

En lite gjennomtenkt påstand å komme med den uka det norske offentlige helsevesenet er kåret til det aller beste i verden.

Det er kanskje ikke uka for å snakke ned tiltakene for å redde klimaet vårt heller. Blekket på FNs klimarapport som beskrives som «en alarm for menneskeheten», er ikke tørket enda.

Frykten for at sosialistene får den største innflytelsen siden andre verdenskrig overskygger all fornuft. Hun står for fakta og er I hvert fall ikke høyrepopulistisk, slik Dagbladets leder beskylder henne for å være.

Glemt er Gerhardsen, velferdsstaten, og alle de norske verdiene. Verdiene og systemene som er selve bakteppet for at vi dag kan smykke oss med tittelen «verdens beste helsevesen», mens USA havnet på bunn.

For landet vårt vil en kraftig dragning mot de «venstreradikale» bety mye, skriver Listhaug. Og her må jeg si meg enig med partilederen.

Et politisk skifte vil bety enormt mye for folk flest. For oss som er unge uføre, for oss som mister nattesøvnen over økt amerikanske militær tilstedeværelse på norsk jord, for oss som har barn med skjeve tenner, for oss som har barn med dårlig syn, for oss som ønsker å avbryte et svangerskap uten å møte i nemnd, for oss som ikke våkner en morgen til en millionarv, for oss som tar toget til hytta og ikke sjøfly.

For oss som ikke har ei hytte. For oss som gjerne deler gata vår med familier som har flyktet fra krig. For oss som ber til Allah og ikke Gud. For oss som også mister nattesøvnen av FNs klimarapport.

RØMMER: Statsminister Erna Solberg (H) kommenterer de dramatiske bildene fra flyplassen i Kabul, der tusener prøver å forlate landet. Reporter: Kjetil Kjær Andersland. Video: Twitter, Vegard Krüger / Dagbladet Vis mer

For oss som vet at fellesskapet er verdt å satse på, så vil et regjeringsskifte bety enormt mye.

Så kanskje du skal ta deg en velfortjent hvil, Listhaug. Ikke påta deg oppgaven i søvne med å redde oss alle fra arveavgift, klimatiltak, solidaritet, medmenneskelighet, og likhet.

Ps! Det er høyrepopulisme. Og det hører ikke hjemme blant norske verdier i 2021.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer