DEBATT

Ingen krisepakke til studenter:

Studenter skal være blakke og alene

Det er ikke mulig å leve på 8421 kroner i måneden.

UTEN EKSTRAINNTEKT: Når sju av ti studenter er skattebetalere og avhengig av deltidsjobb, er spørsmålet: Hva er utdanningsminister Asheim sine argumenter for at studenter har måttet klare seg uten dagpenger, spør innsenderen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
UTEN EKSTRAINNTEKT: Når sju av ti studenter er skattebetalere og avhengig av deltidsjobb, er spørsmålet: Hva er utdanningsminister Asheim sine argumenter for at studenter har måttet klare seg uten dagpenger, spør innsenderen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringens behandling av studentene under pandemien har rettet søkelys mot urettferdig behandling av en gruppe i en sårbar posisjon. Studenter som er permitterte fra sine deltidsjobber har ikke rett på dagpenger. I stedet har utdanningsminister Henrik Asheim (H) bestemt seg for å tilby studenter ekstra lån fra Lånekassen som en kompensasjon for tapte inntekter. Tanken er kanskje god, men i praksis er det feilslått politikk.

I nyhetene kan vi lese historier om studenter som låner penger fra familie og venner, til og med om studenter som tar opp kredittlån. Når sju av ti studenter er skattebetalere og avhengig av inntekt fra deltidsjobben, melder et spørsmål seg. Hva er Asheim sine argumenter for at studenter har måttet klare seg uten dagpenger?

Da pandemien startet for et år siden ble en krisepakke for studentene nedprioritert, med begrunnelse om at studenter mottar inntektssikring gjennom Lånekassen. Den ordinære inntektssikringen Asheim refererer til er gjennom Lånekassen på 123.519 kroner i året, og studenter får utbetalt omtrent 8421 kroner i måneden.

Det er ikke mulig å leve på 8421 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer