Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Stuereint parti

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Thorbjørn Jagland kom i går med et utspill som kan bli et historisk vendepunkt både for Arbeiderpartiet og norsk politikk. Han mener samarbeidskomiteen med LO enten må avvikles eller få en annen og langt mindre sentral funksjon enn hittil. Jaglands begrunnelse er at Arbeiderpartiet ikke kan danne regjering med andre partier og samtidig ha et så nært og fortrolig forhold til LO som i dag. Det går ikke an å sitte i en koalisjonsregjering og diskutere sakene med LO på forhånd.
  • Jagland fortjener honnør for snuoperasjonen. Vi har lenge hevdet at Arbeiderpartiets tidvise frierier til andre partier ikke har vært alvorlig ment så lenge tvillingforholdet til LO har eksistert. Nå kan Jagland gjøre sitt parti stuereint som regjeringspartner. Den prosessen må først forankres i partiorganisasjonen, og det er en nyttig måte å bruke tida i opposisjon på. Så kan debatten om mulige samarbeidspartnere ved neste valg komme etterpå.
Hele Norges coronakart