DEBATT

Gjenåpningen av Norge:

Styrer mot smittekaos

Vi skal ikke «leve med dette viruset», som regjeringen Solberg mener - fordi det er altfor farlig til det.

KAOS: Erna Solberg og Bent Høie er på rask vei ut av sin regjeringsperiode og etterlater seg et smittekaos til neste regjering, skriver artikkelforfatteren. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
KAOS: Erna Solberg og Bent Høie er på rask vei ut av sin regjeringsperiode og etterlater seg et smittekaos til neste regjering, skriver artikkelforfatteren. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

En sluttføring av alle smitteverntiltak mot coronaviruset i september vil også bety slutten for Solberg-Høie-regjeringen. De ønsker nå i henhold til et intervju i VG full smittespredning med et farlig virus i samfunnet - særlig blant uvaksinerte barn. De som ikke lar seg vaksinere, kan ha det så godt. Da slippes viruset løs.

Solberg og Høie vet for lite om følgene av et så farlig virus. Sammenliknet med svineinfluensaen i 2009, der totalt 32 personer døde, er nå mer enn 800 døde av coronaviruset, og nesten 200 (199) meldte dødsfall er knyttet til vaksineringen (SLV 3.8.21).

En fersk tysk studie av ca. 8700 covid-19 sykehuspasienter (medianalder 72 år), i perioden 1. februar til 30. april i fjor, viser høy dødelighet i sykehus - 25 prosent i første innleggingsfase. Etter seks måneder var 30 prosent av alle pasientene døde av eller med sykdommen. Gjeninnleggelsesraten var nesten 27 prosent. Dette viser at covid-19 er svært farlig. Barn og unge er særlig utsatte med den nye deltavarianten, som er både farligere og mer smittespredende - og som også er noe mer resistent mot vaksiner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer