Suksess, igjen!

BERGEN: Også i år styrer den store festspillskuta mot suksess, båret fram på en bølge av velvilje og anerkjennelse. Med god grunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mønstrene i programveven avtegner seg langs de samme linjer som i fjor og året før. Større innslag av scenekunst, både innen ballett og teater, med vekt på internasjonale gjestespill innen et felt som sårt trenger det. Nysgjerrighet på musikkuttrykk utenfor den klassiske allfarvei, ikke minst utenfor Europas grenser. Et sikkert håndplukk av de mest spennende internasjonale ensemblene fra eldre tiders musikk, som andre steder enn i Norge har åpnet en helt ny arena for klassisk musikk. Slik konsolideres nyvinninger som røsker lett i grenser som til daglig er sørgelig snevre i det hjemlige musikk-, teater- og dansemiljø.

Samtidig kultiveres de tradisjonelle festspillinnslagene, med gjestende kammermusikk på høyt nivå i krysskobling med høy profilering av de beste blant hjemlige utøvere, som Truls Mørk, Leif Ove Andsnes og Det Norske Kammerorkester.

Musikere som det er verd å reise for å høre, også for utenlandsk publikum.

Fortsatt savner vi flere internasjonale toppsolister, for ikke å snakke om de store orkestergjestespillene, og opera.

Det gjør festspillsjef Bergljst Jsnsdsttir også.

Allerede da hun presenterte årets program, advarte hun mot den norske selvgodheten: Mange i Norge liker å regne Bergensfestspillene i klasse som de beste europeiske, som Edinburgh og Salzburg. Det er feil. Avstanden er stor, og ressursene er altfor små.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer