KOMMENTARER

Suveren vinner i kveld

Svært mange velgere bestemmer seg i siste liten. Den siste partilederdebatten kan bidra til å vippe flertall og avgjøre valget.

EN KLASSE FOR SEG: Dette formatet har passet statsministeren utmerket den siste tida, og i kveld leverte han kanskje bedre enn noen sinne. Jonas Gahr Støre var i en klasse for seg Foto: Carina Johansen / NTB
EN KLASSE FOR SEG: Dette formatet har passet statsministeren utmerket den siste tida, og i kveld leverte han kanskje bedre enn noen sinne. Jonas Gahr Støre var i en klasse for seg Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Nå gjelder det. Allerede torsdag hadde 1,2 millioner velgere forhåndsstemt, men svært mange er i vandring mellom partiene disse siste dagene før valget. Særlig regjeringspartiene har mange tidligere velgere på gjerdet, i Norstats måling for Dagbladet mandag hadde 182.527 velgere som stemte Arbeiderpartiet i forrige valg ennå ikke bestemt seg for hva de vil gjøre nå. Etter å ha ligget rekordlavt på meningsmålingene i lang tid har partiet mobilisert gjennom valgkampen. Ap ser likevel ut til å miste posisjonen som største parti, for første gang på 100 år.

Foran den siste partilederdebatten har NRK holdt partiene på pinebenken lenge før de fikk vite temaene for kveldens debatt: Samferdsel, skatt og velferd og til slutt mangel på arbeidskraft. De har ikke fått vite temaene for kveldens fem dueller.

Dette formatet har passet statsministeren utmerket den siste tida, og i kveld leverte han kanskje bedre enn noen sinne. Jonas Gahr Støre var i en klasse for seg og viste seg virkelig sterk da han knuste Rødt-lederen i duell. Den eneste som var i nærheten av hans nivå i dag var Venstre-leder Guri Melby, som har blitt stadig sterkere i debattene gjennom valgkampen.

Debatten fant for øvrig sted i Fiskepirterminalen, som nå er blitt konsertlokale, mens det tidligere var venterom for dem som skulle ta ferja inn i Ryfylke. For fire år siden ble ferje erstattet av undersjøiske tunneler.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer