Tidligere byråd i Oslo

Svart belte i politisk styring

Lan Marie Berg er en grundig og hardtarbeidende politiker. Hun har vist evne til å lære og å ta selvkritikk. Resultatene taler for seg.

DYPT BEKYMRET: Da Ap, MDG og SV tok over byrådsmakten i 2015, og Lan Marie Berg gikk på som byråd for miljø og samferdsel, var jeg dypt bekymret. Ikke for Lans kompetanse, men for at hun tok over den kanskje mest krevende byrådsavdelingen i Oslo kommune, skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Pedersen / NTB
DYPT BEKYMRET: Da Ap, MDG og SV tok over byrådsmakten i 2015, og Lan Marie Berg gikk på som byråd for miljø og samferdsel, var jeg dypt bekymret. Ikke for Lans kompetanse, men for at hun tok over den kanskje mest krevende byrådsavdelingen i Oslo kommune, skriver artikkelforfatteren. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den siste tiden har opposisjon og kommentatorer forsøkt å tegne et bilde av MDGs byråd Lan Marie Berg som en politisk kommunikator som er uinteressert i styring. At hun er en fremragende kommunikator og visjonær politiker er klart for de fleste. Men realiteten for dem som ser bak opposisjonens krigstyper er at hun også er en grundig og hardtarbeidende politiker som på kort tid har opparbeidet seg svart belte i politisk styring.

Da Ap, MDG og SV tok over byrådsmakten i 2015, og Lan Marie Berg gikk på som byråd for miljø og samferdsel, var jeg dypt bekymret. Ikke for Lans kompetanse, men for at hun tok over den kanskje mest krevende byrådsavdelingen i Oslo kommune. Lan tok over ansvaret for store deler av dagliglivet til alle oss som bor i Oslo. Vann- og avløp. Renovasjon. Kollektivtrafikk. Brann- og redning. Måking.

For oss som var aktive i Oslopolitikken på den tiden, var det en offentlig kjent hemmelighet at byrådsavdelingen for miljø og samferdsel var ansett som en av de faglig sett svakeste avdelingene, med en omfattende og komplisert portefølje. Etter mange år med stadige kutt, var antall ansatte i byrådsavdelingen skåret ned til rundt 20. Til sammenlikning har et departement gjerne 3–400 ansatte, til tross for et langt lavere antall etater og selskaper som man styrer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer