KOMMENTARER

Barentsrådet møtes i Tromsø

Svart som natta når Huitfeldt debuterer

I forrige uke ble det svartere enn på 30 år mellom Russland og Vesten, og den ferske utenriksministeren Anniken Huitfeldt er den første Sergej Lavrov møter siden det svartnet nesten helt. Hvordan skal det gå?

PÅ PLASS: Utenriksminister Anniken Huitfeldt møter snart diplomatiets Magnus Carlsen, sin russiske kollega Sergej Lavrov. Foto: NTB
PÅ PLASS: Utenriksminister Anniken Huitfeldt møter snart diplomatiets Magnus Carlsen, sin russiske kollega Sergej Lavrov. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Turen går ikke lenger enn til Tromsø når utenriksminister Anniken Huitfeldt drar på sin første tur som Norges fremste diplomat. Til gjengjeld så møter hun i ettermiddag mannen som framfor noen annen kommer til å definere hennes jobb. Russlands utenriksminister Sergej Lavrov er Putin-regimets dannede ansikt.

Beleven og omgjengelig kan han slå om seg med inkluderende vitser, som at han tilbrakte mer tid sammen med daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre enn han gjorde med kona. Og han kan slå i bordet og med sarkastisk vidd slå tilbake mot dem som kritiserer Russland for aggresjon i Ukraina, brudd på menneskerettighetene, og behandling av den hjemlige politiske opposisjonen.

Lavrov er den stadig mer brutale Putin-statens siviliserte ansikt utad. Kunnskapsrik, og alltid godt forberedt, Lavrov er bredt anerkjent som den kanskje mest kompetente spiller i internasjonalt diplomati, til tross for at mange mener han har dårlige saker å forsvare. Han har likevel kunnet leve godt på tallrike amerikanske utenrikspolitiske fiaskoer. Uansett, Huitfeldt møter diplomatiets Magnus Carlsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer