DEBATT

Nedstenging i skolen

Sviktet vi ungdommen i Oslo?

Elever som går yrkesfag har med viten og vilje søkt seg inn på praktisk opplæring. Svært mange av dem er ikke skapt for å sitte på Teams i ukevis og late som de er på skolen. Når skal de få blomstre igjen?

PRIORITERES DE?: Myndighetene har flere ganger både sagt og skrevet at de prioriterer barn og unge i pandemien. Det synes jeg ikke stemmer for ungdommen i Oslo, skriver lærer Cecilie Berg-Knutsen. Foto: Privat
PRIORITERES DE?: Myndighetene har flere ganger både sagt og skrevet at de prioriterer barn og unge i pandemien. Det synes jeg ikke stemmer for ungdommen i Oslo, skriver lærer Cecilie Berg-Knutsen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Som lærer på en videregående skole i Oslo, er jeg nå ganske opprørt over hvordan ungdommene i Oslo har blitt neglisjert det siste halvåret i Oslo.

Myndighetene har flere ganger både sagt og skrevet: «Vi prioriterer barn og unge gjennom denne pandemien». Det synes jeg ikke stemmer for ungdommen i Oslo!

Fra 9. november har videregående i byen vært på rødt nivå, og det har betydd overvekt av hjemmeskole for de aller fleste ungdommer i alderen 15–19 år. Dette har pågått i over 6 måneder med perioder hvor det i tillegg har vært pålagt digital undervisning.

Elever som går yrkesfag har med viten og vilje søkt seg inn på praktisk opplæring. Svært mange av dem er ikke skapt for å sitte på Teams i ukevis og late som de er på skolen. Jeg vet ikke hvordan det har vært på de studiespesialiserende linjene. De har hatt enda mer undervisning på Teams i denne perioden,

En ting er hva elevene mister av læring på Teams, en helt annen ting er den sosiale biten som blir forsvinnende liten over Teams. Elever som trenger en fast hverdagsrutine, som trenger å møte venner, som trenger å prate med noen og som trenger å komme seg ut døra, har nå mistet hverdagsrytmen og den sosiale arenaen som skolen er for dem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer