LEDER

Sylvis siste bløff

Nå har Listhaug tatt sin politiske kynisme til nye høyder.

PROVOSERER: Oppmerksomhet gjennom provokasjon skal først og fremst vedlikeholde den politiske merkevaren Listhaug. Det er greit å huske når Sylvi Listhaug nå vil privatisere integreringen av kvoteflyktninger. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PROVOSERER: Oppmerksomhet gjennom provokasjon skal først og fremst vedlikeholde den politiske merkevaren Listhaug. Det er greit å huske når Sylvi Listhaug nå vil privatisere integreringen av kvoteflyktninger. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

En ting skal Sylvi Listhaug ha: Hun slipper aldri opp for kontroversielle politiske utspill. De triller ut som erter av en sekk, og tilrettelegges for maksimal publisitet. For å ha effekt må utspillene begeistre flokken av listhaugianere og forarge politiske motstandere. Utspillene fører sjelden til noen konkrete eller raske forandringer i norsk virkelighet, men det er heller ikke det overordnede målet. Oppmerksomhet gjennom provokasjon skal først og fremst vedlikeholde den politiske merkevaren Listhaug. Det er greit å huske når Sylvi Listhaug nå vil privatisere integreringen av kvoteflyktninger.

Problemet med denne strategien er tilgangen på råvarer som Listhaug kan foredle til begeistring og avsky. Det norske folk er jo jevnt over jordnære og moderate mennesker. Derfor leter Listhaug og hennes støttespillere opp områder der muligheten for polarisering er størst. Av samme grunn vender de alltid tilbake til innvandring, asylsøkere og integrering. Og rett skal være rett: På dette området har Sylvi Listhaug og Frp over tid hatt betydelig gjennomslag. De bitre dråpene uthuler steinen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer