DEBATT

SAS-streiken

Ta dere en bolle!

Hei dere som bitcher om SAS-streiken, ta dere en bolle.

RASER: TV-profil Thomas Seltzer er ikke fornøyd.
RASER: TV-profil Thomas Seltzer er ikke fornøyd. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

(Dette er opprinnelig skrevet som et facebook-innlegg. Gjengitt med tillatelse, red.anm.)

SAS er et av mange store selskaper som har benyttet pandemien til å omstrukturere seg vekk fra alt som kan likne på ansvar og gjensidige forpliktelser og forventer at de samme som pliktskyldig stilte på jobb med eget liv og helse som innsats - med en flygende rørformet virus-petriskål som arbeidsplass - nå skal stå med lua i hånda à la Dagsen og aller nådigst trygle om forutsigbarhet som strekker seg lenger enn to (!) uker.

Så skammelig.

At Wallenberg og co. bedriver sånt er intet sjokk, men at de statlige eierne i Sverige og Danmark oppfører seg som en gjeng kyniske private equity-Gordon Gekko-rasstapper er nedslående: Dette er New Public Management som på meth og steroider på bærtur langt ute i Ayn Randsonen blir til New Feudalism.

«Ja dårlig strategi av pilotene å holde på sånn midt i ferierushet», bla bla bla å STFU (shut the fuck up red.anm.), en streik er ikke en popularitetskonkurranse, man må slå til så det merkes. Dessuten har forhandlingene pågått siden november, så dette kunne ha blitt avverget dersom konsernledelsen hadde vist litt mer respekt for helt grunnleggende kjøreregler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer