DEBATT

Vaksinering

Ta sjansen på vaksinen

Jeg var selv en av dem som ble registrert med alvorlige bivirkninger etter svineinfluensavaksinen Pandemrix.

BLI KVITT COVID-19: Hvis et tilstrekkelig antall av oss lar være å ta vaksinen, blir vi ikke kvitt covid-19. DET er alternativet til vaksinen, skriver Marianne B. Skou. Foto: Privat
BLI KVITT COVID-19: Hvis et tilstrekkelig antall av oss lar være å ta vaksinen, blir vi ikke kvitt covid-19. DET er alternativet til vaksinen, skriver Marianne B. Skou. Foto: Privat Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Endelig ser vi lys i tunnelen. Vaksiner mot covid-19 er utviklet på rekordtid. Verden over er vaksineringen i full gang. Går det som vi håper kan vi med en vaksinert befolkning gradvis gjenåpne samfunnet. Vi kan gi barn og unge den oppvekst de fortjener, gjenoppta arbeidet vårt og gi syke og utsatte grupper den behandling og støtte de trenger.

Vi kan få næringslivet tilbake på sporet og gi uteliv, reiseliv og idrettsliv de levekår de trenger for å eksistere. Vi kan gjøre det sosiale vesenet – mennesket – sosialt igjen.

Mye tyder på at de fleste vil si ja til tilbudet om coronavaksine. Men hva om antall vaksinerte ikke blir stort nok til å skape nødvendig immunitet? Under svineinfluensaen i 2009/2010 vaksinerte 2,2 mill. nordmenn seg (legemiddelverket.no). Hvor høyt prosenttallet må være denne gangen vet jeg ikke. Men jo lavere antall som vaksinerer seg, jo større er sjansen for at vi ikke kommer oss ut av dette. I hvert fall ikke så raskt som vi nå har mulighet til.

Vaksinering dreier seg om den enkeltes ansvar og hensynet til fellesskapet vi er en del av, men det er like mye et spørsmål om tillit. Tillit til de politikerne vi har valgt til å styre dette landet og tillit til fagfolkene som gir dem råd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer