DEBATT

Nav-skandalen

«Takk», Norge

Staten har på ingen måte bidratt til å reise oss i året som har gått. Det kunne de ha gjort. Og det skal koste dem dyrt.

USKYLDIGE: Hvordan kan den norske stat gjøre opp for feilene som er begått? Vi har faktisk vært helt uskyldige, hvis noen spekulerer på det, skriver innsenderen. Bilde fra 29. oktober i fjor da daværende arbeids og sosialminister Anniken Hauglie (H), th. og Nav-direktør Sigrun Vågeng holdt pressekonferanse om feilpraktiseringen i Nav. Foto: Terje Pedersen / NTB
USKYLDIGE: Hvordan kan den norske stat gjøre opp for feilene som er begått? Vi har faktisk vært helt uskyldige, hvis noen spekulerer på det, skriver innsenderen. Bilde fra 29. oktober i fjor da daværende arbeids og sosialminister Anniken Hauglie (H), th. og Nav-direktør Sigrun Vågeng holdt pressekonferanse om feilpraktiseringen i Nav. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I dag er det ett år siden Norges største rettsskandale var et faktum, og jeg er langt fra frikjent. Det skulle vise seg at flere offentlige organer hadde sviktet ved forståelsen av regler som skal sikre norske borgere økonomisk trygghet i form av blant annet AAP-stønad.

Selv hadde jeg en godkjent aktivitetsplan fra NAV hvor jeg jobbet i eget firma med norske kunder. Når jeg fakturerte kundene mine, meldte jeg fra om dette på meldekortet til NAV. Også da min familie og jeg oppholdt oss i Barcelona en lengre periode. Min daværende samboer og barnefar, hadde også med seg jobben til Spania.

I februar 2019 ble jeg dømt til fengsel og fikk også to års prøvetid for dette forholdet. Ansvarsfraskrivelsen- og pulveriseringen har vært en farse i NAV-skandalen. Hvor det å unndra seg ansvar er en morsom rød tråd. Hvor vi som publikum har blitt underholdt med bisarre og usannsynlige innslag. Ja spør du meg, så spør jeg deg. Eller rettere sagt: «Det spør vi oss om også», svarte daværende Nav-direktør Sigrun Vågeng med et lurt smil på spørsmålet fra TV2 den 29. oktober i fjor om hvordan dette kunne skje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer