DEBATT

Boligbygging i Oslo:

Taler med to tunger

På den ene siden sier Høyre at de ønsker flere boliger i Oslo, og på den andre siden forsinker eller stemmer partiet ned boligprosjekter i bystyret.

FEILSLÅTT: Bystyrerepresentant for Høyre, Eirik Lae Solberg, skriver i Dagbladet om det han kaller «feilslått boligpolitikk» i Oslo, skriver kronikkforfatteren. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
FEILSLÅTT: Bystyrerepresentant for Høyre, Eirik Lae Solberg, skriver i Dagbladet om det han kaller «feilslått boligpolitikk» i Oslo, skriver kronikkforfatteren. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Bystyrerepresentant for Høyre, Eirik Lae Solberg, skriver i Dagbladet 17. august om det han kaller «feilslått boligpolitikk» i Oslo. Med Arbeiderpartiet i byråd, bygger vi nå betydelig flere boliger i Oslo enn under de 18 åra Høyre styrte byen.

I år ble Oslos innbygger nummer 700.000 født. Blant våre viktigste oppgaver i Oslo er å legge til rette for at de neste generasjonene vokser opp i en by med plass og muligheter for alle. Derfor har det Arbeiderparti-ledede byrådet bygget 3000 nye barnehageplasser i Oslo og åpnet mer enn 10.000 nye skoleplasser siden vi overtok byrådsmakten i 2015.

Vårt byråd har økt antallet avganger med T-bane, buss og trikk med 4000 avganger i uka. Flere busslinjer kjører nå hele døgnet, i tillegg har flere linjer fått avgang hvert fjerde minutt. Dette gjør vi fordi vi tar ansvar for den befolkningsveksten som kommer.

Det aller viktigste tiltaket vi gjør for å imøtekomme befolkningsveksten er likevel å regulere og stimulere til boligbygging. Da Høyre styrte i perioden 2011–2015 ble det regulert totalt 12.472 boliger. Byrådet bestående av Arbeiderpartiet, MDG og SV har i perioden 2016–2022 regulert over 29.000 boliger. Med andre ord, vi har tatt ansvaret for å regulere flere boliger som Høyre ikke tok da de satt ved makten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.