KOMMENTARER

Depp og Heard

Tapernes taper

Amber Heard var sjanseløs fra dag én. Hun gikk på et knusende tap både i retten og i folkedomstolen.

KJEMPER: Johnny Depp og Amber Heard har vært i basketak i en rettssal i Virginia, USA. Foto: AP Photos / Steve Helber, Pool / NTB
KJEMPER: Johnny Depp og Amber Heard har vært i basketak i en rettssal i Virginia, USA. Foto: AP Photos / Steve Helber, Pool / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Glem Tiger King og Kardashians. Vår tids store TV-begivenhet er rettssaken mellom Amber Heard og Johnny Depp.

Juryen har talt og dommen har falt knallhardt og knusende ned på Amber Heard. I tillegg til å ha blitt et yndet hatobjekt på sosiale medier er hun skuespiller, ekskona til Johnny Depp og dersom skal vi tro juryen: skyldig på alle punkter hun er anklaget for.

Depp saksøkte Heard etter at hun skrev en mye omtalt kronikk i The Washington Post. Der forteller hun om at hun har vært utsatt for seksuell vold og partnervold. Hun nevner ikke Depp ved navn, men juryen finner det likevel bevist at det er ham hun snakker om. Ikke minst mener juryen hun ikke snakker sant og at hun har ærekrenket Depp.

Hun må punge ut med over 10 millioner dollar i erstatning. Det tilsvarer omtrent 95 millioner norske kroner. Men det er ikke sikkert det er det som smerter mest for Heard.

Et utdrag fra Heards artikkel i The Washington Post viser hvordan hun på den tiden var mer framsynt enn hun selv hadde håpet:

«Det føltes som om jeg var stilt for retten i en folkedomstol – og mitt liv og levebrød var avhengig av en myriade av fordømmelser langt utenfor min kontroll»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer