Taus Jagland

  • Utenriksdepartementet er beskyldt for sommel i forbindelse med strømmen av bulgarere til Norge. Departementet var altfor seint ute med å informere bulgarerne om at de ikke vil bli innvilget politisk asyl her i landet, og at de kan spare seg turen. Men utenriksminister Thorbjørn Jagland vil ikke svare på kritikken. I Utenriksdepartementet blir det sagt at dette er en administrativ sak, som den politiske ledelsen ikke har noe med.
  • Jagland gjør det ikke lett for seg når han velger en slik form for svar. Selvsagt er han ansvarlig også for administrasjonen i departementet. Dessuten reiser denne saken spørsmål som i høyeste grad har med politikk å gjøre. For første gang blir søkelyset satt på visumreglene i Schengen-traktaten. Vi er underlagt felles regler i hele Schengen-området. Det kan ikke utenriksministeren møte med taushet.
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.