KOMMENTARER

«The Crown»:

«The Crown» leker med konspirasjonsteorier

Det er for lengst brakt på det rene at prinsesse Dianas død var en ulykke.

ÅTTITALLET: Fjerde sesong av serien om dronning Elizabeths regjeringstid har omsider kommet frem til åttitallet og forholdet mellom prins Charles og Lady Diana. Video: Netflix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det går mot slutten av sesong fire av «The Crown», og Diana, prinsessen av Wales, snakker med sin svigerfar, prins Philip, i et tungt frampek mot den kommende separasjonen fra prins Charles. Diana sier at dersom kongefamilien ikke kan gi henne kjærlighet og trygghet, kommer hun til å bryte ut og finne det på egen hånd. Philip sier at det ville han ikke gjort. «La oss bare si at jeg ikke kan se hvordan det kan ende godt for deg.» Diana svarer: «Jeg håper ikke det var en trussel, sir.»

Det er bare en liten ordveksling. Men det er betenkelig at den er der. Helt siden prinsesse Diana døde i en bilulykke i Paris i 1997, har det versert en konspirasjonsteori som går ut på at ulykken egentlig var et drap, planlagt av prins Philip og utført av den franske og britiske etterretningstjenesten. Den som mer enn noen annen har jobbet for å spre disse anklagene, er den egyptiske, London-baserte forretningsmannen Mohamed al-Fayed.

Han var også faren til Dianas kjæreste, Dodi Fayed, som også døde i kollisjonen. Anklagene har blitt undersøkt flere ganger, og har vist seg å være grunnløse. Dianas bil var i Pont de l’Alma-tunnelen på grunn av forhastede avgjørelser tatt av en stresset Dodi Fayed og den beduggede sjåføren Henri Paul. Det var ikke noe noen kunne planlagt. Mohamed al-Fayed fikk legge fram teorien sin i en britisk rettssal i 2008, uten at den gjorde synderlig inntrykk på dommeren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer