Ti feite filmer

Pearl Harbor og Tomb Raider? Les hvilke 10 storfilmer du kan glede deg til, og se video fra alle!

Nettmagasinet E! Online har laget lista over hvilke 10 filmer du bør se - når de kommer på kino.

1. A Knight's Tale (Sony)

Med: Heath Ledger, Mark Addy, Shannyn Sossamon og Rufus Sewell.

Premiere i USA 11. mai.

Heath Ledgers gjennombrudd som superstjerne? Storslått film om riddere i skinnende rustninger. Brian Helgeland, som sto bak blant annet L.A. Confidential, er regissør. Han trenger en hit, etter at hans forrige film, Patrioten, ikke ble den suksessen han hadde håpet.

 • Se trailer i Windows Media
 • Se trailer i Windows Media
 • Se trailer i RealVideoMed: Mike Myers, Eddie Murphy og Cameron Diaz.Premiere i USA 18. mai.Etterlengtet komedie som har hentet inspirasjon fra blant annet brødrene Grimm og Disney. De animerte figurene i filmen får stemmer fra Mike Myers, Eddie Murphy og Cameron Diaz. Prinsessen som Diaz gir stemme til, skal ha vært så realistisk på de første tegningene, at produsenten fikk beskjed om å gjøre henne mindre attraktiv.
 • Se trailer i Windows Media
 • Se trailer i RealVideoMed: Ben Affleck, Kate Beckinsale, Josh Hartnett og Cuba Gooding Jr.Premiere i USA 25. mai.Ta en dose kjærlighetsdrama, og miks det med en av de mest omtalte slagene fra andre verdenskrig. Blir miksen riktig, har du en kjempehit. Filmen tar utgangspunkt i dramaet som utspant seg i Honolulu 7. desember 1941. Affleck og Hartnett er piloter som kjemper side om side. Samtidig er de rivaler, i jakten på hjertet til den nydelige sykepleieren som blir spilt av Beckinsale. Kritikerne var nådeløse, publikum strømmer til i USA.
 • Se trailer i Windows Media
 • Se trailer i RealVideoMed: David Duchovny, Julianne Moore, Seann William Scott og Orlando Jones.Premiere i USA 8. juni.En meteor med amøber krasjer i ørkenen i Arizona. Amøbene utvikler seg lynraskt fra å være encellede, til å bli store, slemme aliens. En komedie med gode spesialeffekter, fra Ghostbusters regissør Ivan Reitman.
 • Se trailer i Windows Media
 • Se trailer i RealVideoMed: Angelina Jolie, Daniel Craig og Jon Voight.Premiere i USA 15. juni.Dataspill-suksessen som ble film. Med Angelina Jolie som tøffe, skyteglade og barmfagre Lara Croft, får nok ingen noe å utsette på hovedpersonen. Oppdraget er å redde verden ved å finne skjulte skatter langt nede i underjordiske ganger i Kambodsja.
 • Se trailer i Windows Media
 • Se trailer i RealPlayerMed: Tyrese, Ving Rhames, Omar Gooding og Snoop Dogg.Premiere i USA 27. juni.Oppfølgeren til den kritikerroste Boyz N the Hood (1991). Regissør John Singleton lover at dette er den mest «ghettoaktige» filmen som er laget. Filmen handler om afro-amerikanske menn som prøver å finne ut hvem de egentlig er. Tyrese, som spiller Jody, må lære seg å bli en mann - eller dø under forsøket.
 • Se trailer i Windows Media
 • Se trailer i RealVideoMed: Haley Joel Osment, Jude Law og Frances O'Connor.Premiere i USA 29. juni.Steven Spielbergs nyeste film, og forventningene er skyhøye. Dette er den første filmen legenden både har skrevet og regissert siden «Nærkontakt av tredje grad» i 1977. Filmen handler om et barnløst par som har fått en svært livaktig robotgutt. Selv en robotgutt har tanker og følelser, og denne vil gjerne bli normal. Den forrige filmen Spielberg slapp med en tittel på to bokstaver, var E.T. Nå lurer alle på om denne kommer til å bli en like stor suksess.
 • Se trailer i Windows Media
 • Se trailer i RealVideoMed: Tobey Maguire, Michael Clarke DUncan, Alc Baldwin og Sean Hayes.Premiere i USA 4. juli.Data-animert film om livet i en bakgård. Filmen følger kampen mellom hundene og kattene i gården, og hvordan maktbalansen blir forskjøvet når en forsker finner opp en kur for hundeforkjølelse. De dystre framtidsutsiktene får kattene til å sende ut sine superagenter. De må hindre at kuren blir spredd blant hundene - kostet hva de koste vil.
 • Se trailer i WIndows Media
 • Se trailer i RealPlayerMed: Reese Witherspoon, Matthew Davis, Selma Blair og Luke Wilson.Premiere i USA 13. juliEn romantisk komdie, dominert av tynne, blonde collegejenter som er langt mer opptatt av gutta på skolen enn matte og engelsk. Når kjæresten til Witherspoon dumper henne for å gå på Harvard, følger hun etter. Dermed er det duket for mange forviklinger.Se trailer

Med: Nicole Kidman, Ewan McGregor og John Leguizamo.Premiere i USA 18. mai.Flere australiere som vil markere seg på lerrettet. Stjernespekket film, der McGregor spiller en mislykket poet som er håpløst forelsker i en cancan-danser (Kidman). Han legger musikk til sine følelser, og vips, så har du en musikal på film som kan matche en god opera, skriver E! Online. Regissøren, John Leguizamo, har en fin CV, med blant annet Strictly Ballroom og Romeo + Julie.

Foto: SCANPIX/REUTERS
Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer
Foto: SCANPIX/AP
Foto: SCANPIX/REUTERS
Foto: SCANPIX/AP
Foto: SCANPIX/AP
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.