Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Til doms

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Radikal kjønnskvotering strider mot EØS-avtalen, ifølge EFTAs overvåkingsorgan ESA. Nå er striden om kvinneprofessoratene ved Universitetet i Oslo enda et skritt nærmere EFTA-domstolen. Etter at Stoltenberg-regjeringen fastholdt at Norge ikke ville vike i likestillingspolitikken, har ESA fulgt opp saken. Foreløpig vet ingen hvor den nye regjeringen står, men utdanningsminister Kristin Clemet har sagt at hun tar det underliggende problemet alvorlig. Bare 13 prosent av professoratene ved UiO er besatt av kvinner.
  • Vi håper regjeringen stiller seg bak universitetets beslutning om å la faglig kvalifiserte kvinner favoriseres, for å bryte med en lang tradisjon der menn har ansatt menn etter skjønn, under dekke av faglighet. Kjønnskvotering er et omstridt kvinnepolitisk virkemiddel. Saken har interesse for hele EØS-området, der Norge er et foregangsland i likestillingsspørsmål. Få saken til doms.
Hele Norges coronakart