DEBATT

Psykisk helsevern under pandemien

Tilstanden til barn og ungdom er kritisk!

2020 var et skjebnesvangert år for mange barn og unge, og altfor mange opplever en forverring i 2021. Mange venter på å få hjelp og det haster!

DISKRIMINERES: For spiseforstyrrelser er tidlig innsats og riktig hjelp avgjørende for å hindre et alvorlig sykdomsforløp eller død, Slik det er nå, diskrimineres barn og unge som rammes av sykdom som faller inn under psykisk helsevern, skriver innsenderne. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
DISKRIMINERES: For spiseforstyrrelser er tidlig innsats og riktig hjelp avgjørende for å hindre et alvorlig sykdomsforløp eller død, Slik det er nå, diskrimineres barn og unge som rammes av sykdom som faller inn under psykisk helsevern, skriver innsenderne. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Siden lockdown i mars 2020 har brukerrådet i Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling ved Oslo universitetssykehus (BUPA) sett en markant økning hos barn og unge som trenger hjelp. For tiden blir disse barna og unge sykere og sykere før de får hjelp, særlig gjelder dette alvorlig spiseforstyrrelser.

2020 var et skjebnesvangert år for mange barn og unge, og altfor mange opplever en forverring i 2021. Mange venter på å få hjelp og det haster!

«Barn og unge er framtida» proklamerte avdelingsleder i BUPA v/Oslo universitetssykehus på Kveldsnytt fredag 12. februar Jeg forstår ikke at dette ikke blir prioritert høyere. Det handler om framtida til neste generasjon.»

Lørdag 23. januar kunne vi lese på NRK sine nettsider om hvor alvorlig det sto til med barn og unge med spiseforstyrrelser. Sist helg var avdelingsleder i BUPA, Morten Ørbæk på «Kveldsnytt», «21 Nyhetene» på TV2, og det ble skrevet flere artikler der han beskriver situasjonen som ute av kontroll og at BUPA trenger strakstiltak.

Brukerrådet er enig, og vi forventer øyeblikkelig hjelp fra politikere og sykehusledelsen nå! Brukerrådet krever:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer