KOMMENTARER

Coronaviruset:

Tok til fornuften og åpnet Polet

Myndighetene valgte å se virkeligheten i øynene. Vinmonopolets varer er ikke lenger «nesten forbudt» eller forbundet med skam og hemmelighetskremmeri.

ÅPNES: Vinmonpolet åpnes nå igjen i de ti kommunene i Oslo-regionen. Reporter: Marthe S. Lien. Video: Christian Roth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen og helsemyndigheten har gjort en kuvending: De stengte polutsalgene blir åpnet igjen. Begrunnelsen er at stengningen førte til folkevandring til nabokommuner der utsalg ennå er åpne. Samtidig blir det strengere regler for kjøpesentre, skoler og en rekke andre foretak og institusjoner. Bruken av hytter blir igjen regulert.

Det er en rekke grunner som taler for at nedstengningen av Vinmonopolets utsalg var dårlig politikk. Den viktigste handler om smittefaren. Vi har allerede sett at stengte pol øker folks mobilitet ut av de områdene som er hardest rammet av smitte. Det er det motsatte av hva myndighetene ønsker å oppnå. Mens det kan være fornuftig å stanse skjenking på puber og andre utsteder med stor sosial omgang, blir det antakelig null eller negativ effekt av stengte polutsalg.

Fra dag én har Vinmonopolet vært et forbilde når det gjelder smittevern. Det var - og er - nøye kontroll med hvor mange som får oppholde seg i lokalene og det jobbes meget aktivt med rengjøring, håndvask osv. Mange steder er det leid inn vektere for å sikre god kontroll. Jevnt over er smittekontrollen hos Vinmonopolet langt bedre organisert enn i dagligvarehandelen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer