DEBATT

Studenter og dagpenger

Tom konto, og mye sinne

Se for deg å leve på 8421 kroner i måneden. Hadde du klart det?

AVSLAG: - Vi trenger rettighetene våre som arbeidstakere, skriver student Kjerstin Irgens Utler. Foto: Cari Anna Korshavn King
AVSLAG: - Vi trenger rettighetene våre som arbeidstakere, skriver student Kjerstin Irgens Utler. Foto: Cari Anna Korshavn King Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.83% Første dose: 79.13%

Jeg jobber 60 prosent - hver måneden. Jeg har betalt skatt i over 10 år. Jeg søkte om dagpenger fra NAV på grunn av koronakrisen i mars, men fikk avslag.

Nå er vi inne i en ny «lockdown», og jeg vil mest sannsynlig igjen få avslag på min søknad om dagpenger. Jeg og sju av ti andre studenter. Tall fra Norsk studentorganisasjon (NSO) viser at 70 prosent av studenter er avhengig av deltidsjobben sin. Dermed mister vi halvparten av vår inntekt på ubestemt tid.

Hvorfor? Fordi vi er studenter.

Da krisepakkene begynte å komme sto studentene igjen uten noen redning. Vi mistet jobbene våre i mars, og først i mai kom det en midlertidig løsning gjennom Statens lånekasse for utdanning. Dette var et ekstralån på 26 000 kroner, som ble utbetalt i juni, og det resterende stipendet for våren 2020 ble utbetalt i sin helhet 15. april.

Ikke dagpenger, men mer lån.

Utdanningsminister Henrik Asheim (H) mente dette var en god løsning, og sa at studentene ikke ville merke stort til dette i seinere tid. Det ville tross alt bare være 145 kroner ekstra å betale ned på lånet i måneden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer