KOMMENTARER

Partilederdebatt:

Tre får 5 - men én vant

Valgkampens siste partilederdebatt er den viktigste.

DEBATT: Frps Sylvi Listhaug fikk terningkast to av Dagbladets kommentator etter den siste partilederdebatten før valget. Video: Lars Eivind Bones. Vis mer
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Valgkampens siste partilederdebatt er kanskje også den viktigste. Selv om nær halvparten av velgerne allerede hadde stemt da politikerne inntok Stormen i Bodø, vet vi at stadig flere bestemmer seg de siste dagene og også på selve valgdagen. Derfor var stemningen mer anspent enn løssluppen.

Temaene var mange og tida knapp, selv to timers debatt blir kort tid på hver når det er åtte partiledere i panelet. Det ble en variert debatt – som Venstre-leder Guri Melby vant.

Erna Solberg, Høyre:

Statsministeren har en umenneskelig kondis, og det er grunn til å tro hun snakker sant når hun sier at hun gjerne hadde tatt to uker til med valgkamp. Det er imponerende for en Høyre-leder som etter alle solemerker er på vei ut av regjering.

Solbergs håp i skattedebatten er å koble den mot økonomisk innhenting etter coronaen. Det klarer hun godt i begynnelsen av skattedebatten, og parerer angrepene fra Støre.

Solberg fikk bedre fram hvordan formuesskatten kan ramme mindre bedriftseiere, men klarer ikke bortforklare at de største kuttene går til de aller rikeste.

I skoledebatten bruker Solberg de rødgrønnes kritikk av firerkravet mot dem ved å vise til forskning som sier at gode lærere kan erstatte foreldre uten mattekunnskap og utjevne klasseskiller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer