DEBATT

Kritikken av Osloskolen

Trenger en eier som utfordrer

Det er rektors ansvar, uansett hvilket trinn man går på, eller hvor man bor i Oslo, å skape et likeverdig tilbud til alle elever. Det blir ikke lett å oppnå hvis rektorene blir sittende på hver sin tue.

UTFORDRER: - Vi ønsker ikke detaljstyring, men en skoleeier som utøver kompetent lederskap gjennom å støtte og utfordre oss skoleledere, skriver innsenderne. Foto: Gorm Kallestad / NTB
UTFORDRER: - Vi ønsker ikke detaljstyring, men en skoleeier som utøver kompetent lederskap gjennom å støtte og utfordre oss skoleledere, skriver innsenderne. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Når Korpås, Skjefstad og Danielsen fra Utdanningsforbundet sammenligner vår ambisjon om et universelt godt elevtilbud med sekterisk tenking, lurer vi på om de egentlig forstår hvordan Osloskolens sterke resultater har blitt skapt. Rektorer har ikke økt behov for styring, slik UDF påstår at vi mener. Vi etterlyser lederskap.

Med dette innlegget oppfordrer vi UDF til å sette seg inn i hva som faglig sett ligger i lederskapsbegrepet. Vårt fylkeslag har vokst kraftig de siste ukene. Kan det bety at skoleledere i Oslo ser at vi har et poeng, UDF?

Som rektorer sitter vi med ansvaret for våre skoler, og har tillit til jobben våre dyktige lærere og andre ansatte utfører. På samme måte ønsker vi at skoleeier skal ha tillit til jobben vi ledere gjør. Hva ligger så i tillit?

Å ha tillit til lærerne våre, betyr ikke at vi lar alle kjøre sitt løp individuelt. Det er rektors ansvar å skape et godt profesjonsfellesskap på skolen slik at kvaliteten på undervisningen blir like god overalt. Lærer A og Lærer B har selvsagt frihet til å tilpasse undervisningen etter elevenes behov. I den mangfoldige Osloskolen kreves ulike ledergrep og forskjellige arbeidsmåter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer