KOMMENTARER

Trump hadde rett

I 2016 sa Trump at han kunne skyte noen på Fifth Avenue uten å miste velgere. Nå kommer han til å slippe unna med forsøk på statskupp.

Tegning: Finn Graff
Tegning: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Akkurat nå viser Jamie Raskin hvordan høyreekstreme gjentatte ganger har handlet på Donald Trumps oppfordringer. Demokraten som leder aktoratet i riksrettssaken siterer intervjuer med dem som stormet Kongressen 6. januar - de sier at de handlet på presidentens direkte ordre.

Dag 3 av riksrettssaken er så vidt i gang.

I går fikk vi se nye, rystende bevis for hvordan Donald Trump ikke bare beredte grunnen for opptøyene gjennom løgner og krigsretorikk, men også ved direkte å legge til rette for stormingen av Kongressen. Hvis juryen i riksrettssaken var uten bindinger og hadde et åpent sinn, ville Trump blitt dømt for oppvigleri. Det kommer ikke til å skje.

Vi så stormingen direkte på TV, og har seinere sett et utall videoer, bilder og beskrivelser av det dødelige angrepet. Likevel er bevisførselen i riksrettssaken opprørende og fortvilende å følge.

Onsdag fikk vi se hvordan Donald Trump rettet tilhengernes sinne mot sin egen visepresident. Bilder viser at de så satte opp en galge for Mike Pence på Capitol Hill. Gjennom film fikk vi se og høre hvordan presidentens tilhengere taktfast ropte at Pence skulle henges, da de brøt seg inn i Kongressen og lette etter ham. De kom få skritt unna rommet der visepresidenten gjemte seg med familien sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer