KOMMENTARER

Valget i USA

Trump sjokkerer igjen

Donald Trump gjør et mye bedre valg enn meningsmålingene tydet på. Hvis han vinner Pennsylvania eller en av statene i Midtvesten kan han få fire nye år i Det hvite hus.

HAR TATT ROTTA PÅ MENINGSMÅLINGENE: Donald Trump kan i morgentimene onsdag fortsatt bli USAs neste president - stikk i strid med det flere meningsmålinger meldte på forhånd. Foto: NTB
HAR TATT ROTTA PÅ MENINGSMÅLINGENE: Donald Trump kan i morgentimene onsdag fortsatt bli USAs neste president - stikk i strid med det flere meningsmålinger meldte på forhånd. Foto: NTB Vis mer
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det ble nok en neglebitende og hoderystende valgnatt med Donald Trump i hovedrollen. Pennsylvania, med rekordmange poststemmer, kan bli helt avgjørende. Her skal man telle rekordmange poststemmer i tre dager etter valget, slik høyesterett har slått fast. Men dette er noe president Donald Trump bestrider, fordi han mener at et endelig resultat ikke kan vente på opptelling av poststemmer.

Trump har i hele valgkampen forsøkt å undergrave legitimiteten til disse stemmene, som mange flere demokrater enn republikanere har benyttet seg av. Det ligger nå an til å bli en dramatisk kamp med advokater på begge sider om disse stemmenes gyldighet, og det er nettopp disse stemmene i Pennsylvania som kan komme til å avgjøre hele valget.

Som for fire år siden så ryster Donald Trump meningsmålerne. Hans halsbrekkende tempo etter at han sto opp fra corona-feberen for tre uker siden har mobilisert mange velgere. Det er de som gjør at han nå kan kjempe en jevn kamp med den demokratiske utfordreren Joe Biden.

Ganske tidlig i natt så det ut til at nøkkelstaten Florida ville gå til Trump. Han har lyktes med å nå latinamerikanere opprinnelig fra Cuba og Nicaragua, med å skremme om at Biden vil bli overstyrt av radikalere i det demokratiske partiet, noe misvisende beskrevet som sosialister og kommunister. Men det virket, Trump mobiliserte latinamerikanerne i Florida, det viser blant annet solide tall fra Miami, der mange flyktninger, og deres familier bor. Det skjedde samtidig som at Biden ikke klarte å mobilisere eldre velgere, som det er mange av i Florida, og som Biden hadde håpet skulle gi ham staten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer