KOMMENTARER

Veien ut av Det hvite hus

Trumps aller villeste øyeblikk

Donald Trumps presidenttid begynte og endte med to elleville løgner. Her er en oppsummering av Trumps aller villeste øyeblikk.

FERDIG: Donald Trumps 4 år som president nærmer seg slutten. Her er noen av øyeblikkene som skapte overskrifter. Har du en favoritt? Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

USAs 45. president kom til Washington D. C. for fire år siden som en revolusjonær. Han forlater den amerikanske hovedstaden som en slagen mann. Han har en riksrettssak rundt halsen etter det mislykkede kuppforsøket 6. januar, da hans tilhengere stormet Kongressen, og fem mennesker døde. Nå venter en mulig dom i riksrett og evig vanære i historiens skyggedal. For etter hvert ble det klart at mannen en hel verden hadde ledd av i fire år, også mente alvor.

Trump satte tonen for sitt presidentskap fra dag én. Etter innsettelsesseremonien 20. januar 2017 rapporterte medier at det var langt færre mennesker til stede enn det var da Barack Obama ble tatt i ed åtte år tidligere. Dette falt den nye presidenten tungt for brystet, så han tvitret at det mediene meldte var «Fake News», og at det var mange flere til stede for å hylle ham enn Obama. Da bilder og statistikk viste at Trump åpenbart tok feil, kom medarbeider Kellyanne Conway den nye presidenten til unnsetning, og forklarte at Trumps poeng skyldtes det hun kalte «alternative fakta». Den siviliserte verden lo så den ristet. Tenke seg til, «alternative fakta». Hva kunne det neste bli?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer