Senterpartipopulisme

Trygve er ikke Trump

Selv Frp-politikere er frekke nok til å sammenlikne Donald Trump med Trygve Slagsvold Vedum.

POPULÆR MANN: Trygve Slagsvold Vedum og Sp blir omfavnet av venstresiden i norsk politikk. Foto: Heiko Junge / NTB
POPULÆR MANN: Trygve Slagsvold Vedum og Sp blir omfavnet av venstresiden i norsk politikk. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Er trivelige Trygve fra Stange Norges svar på Donald Trump? Ja, mener flere av hovedstadsavisenes kommentatorer. Ja, mener mange av høyresidas politikere. Og ja, mener sannelig også generalsekretær i Europabevegelsen og Ap-mann Fredrik Mellem. «Trumpismen er den nye fascismen», slår han fast i en kronikk i VG. Og hvem er de nye fascistene i Norge? Senterpartiet er i alle fall «hovedkilde til særnorske og trumpistiske virkelighetsoppfatninger om det europeiske samarbeidet», skriver Mellem i artikkelen «Trumpisme på norsk» noen dager seinere.

Nå er Fredrik Mellem en perifer Ap-politiker med begrensa injurierende kraft på venstresida. Men ideen om at Senterpartiet ikke hører hjemme på vår side av streken har større gjennomslag. Oslo Aps leder Frode Jacobsen ønsker flere konfrontasjoner mellom Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum i tida fram til valget. Han sier han ser på Sp først og fremst som en konkurrent, ikke som en samarbeidspartner. En annen Oslo-politiker for Ap, Andreas Halse, beskylder Sp for å føre en bilpolitikk som handler om å «hente inn folk langt inn i Frp-land», Hvorfor det skulle være en dårlig ting å hente velgere fra Frp over til venstresida, forklarer Halse dessverre ikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer