DEBATT

Oslo og Senterpartiet:

Trygves plan for Oslo

Senterpartiets arbeidsmetode med å lytte til folk gir gjenklang i hovedstaden, enten det gjelder å redde Ullevål sykehus, etablere park i Nydalen eller å inkludere ungdommer som faller ut av videregående gjennom jobb fra dag én.

FORSTÅR IKKE OSLO?: Marie Simonsen mener at Trygve og Senterpartiet ikke forstår Oslo. Har hun lest Trygves plan for Oslo, spør innsenderen. Foto: Gorm Kallestad / NTB
FORSTÅR IKKE OSLO?: Marie Simonsen mener at Trygve og Senterpartiet ikke forstår Oslo. Har hun lest Trygves plan for Oslo, spør innsenderen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Bjørg Sandkjær
Bjørg Sandkjær Vis mer

Marie Simonsen viser i sin kommentar 25. august manglende forståelse for Senterpartiets vekst i Oslo, og manglende evne til å lese meningsmålinger. Senterpartiets arbeidsmetode med å lytte til folk gir gjenklang i hovedstaden, enten det gjelder å redde Ullevål sykehus, etablere park i Nydalen eller å inkludere ungdommer som faller ut av videregående gjennom jobb fra dag én.

Ved valget i 2017 fikk Senterpartiet 2,1 prosent av stemmene i Oslo. De siste to ukene før Simonsens kommentar viste Oslo-målingene med størst utvalg, og dermed best grunnlag for å fange opp stemningen blant velgerne, dobling og nær tredobling fra 2017. Det minner lite om noe som «blåste fort over» som Simonsen skriver.

Jan Bøhler er en politiker som våger å ta debatter andre vegrer seg for. Simonsen hevder at man «må bo ganske langt unna Groruddalen for å kjøpe den tørre-å-ta-debatten-retorikken i 2021». Hun tar dessverre feil. Påstander om stigmatisering og svartmaling hagler mot Jan fordi han tar opp disse problemstillingene. Jan tør å ta debatten fordi han bryr seg. Han stiller opp for ungdommene våre, og stiller krav til dem. Nettopp fordi de er våre ungdommer.

Simonsen mener at Trygve og Senterpartiet ikke forstår Oslo. Hun må ha fulgt dårlig med når Senterpartiet med kommunalminister Åslaug Haga, Trygve Slagsvold Vedum i kommunalkomiteen og Jan Bøhler, da Ap, var med på å jobbe fram Groruddalssatsingen. Eller hvordan Trygve har tatt til orde for å flytte det nye NRK-hovedkvarteret til Grorud stasjon for å gi hele området et løft og bidra til å utjevne forskjellene i Oslo.

UAFFISERT: Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum stresser ikke av dårlige målinger før valgdagen 13. september. Video: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

Eller for så vidt hele Trygves plan for Oslo, med blant annet Ullevål og Aker sykehus, et mer tilstedeværende politi, jobber fra dag én til ungdom som faller ut av videregående og hans plan om et regjeringskvartal som ikke blir en kontorørken og en mur mot østsiden av sentrum.

Jeg kan anbefale dem som har mindre vilje til å misforstå enn Simonsen, å lese Jan og Trygves bok «Nær folk». Der kan man lese om hvordan vi skal få til en klimaomstilling som får med seg folk, bygge hele landet og gjøre Oslo til en tryggere og bedre by å bo i.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer