Tv-klegg med kondomaksjon

En kjent person blir intervjuet på tv, kanskje i Holmenkollen. Bak intervjuobjektet står horder med folk, for det meste barn og fjortiser, som hopper, hoier og vinker.

  • Italienske tv-seere har i fem år sett en ekstrem variant av dette. I alle tenkelige sammenhenger dukker en kar opp i tv-ruta, med rotete mørkt hår, digre briller og ikke minst et stort halskjede laget av kondomer.
  • Gabriele Paolini er 26 år og kaller seg «tv-forurenser». Hver eneste dag tar han på kondomkjedet, på jakt etter tv-team på jobb. - Jeg er ekshibisjonist i ytterste potens, sier Paolini selv. Han legger til at rollen som kondomprofet bunner i en ekte sorg over kameraten som døde av aids for sju år siden.
  • Frekkasen gir blanke i katolisismens holdinger til prevensjon. Selveste Pave Johannes Paul II fikk et kondom stukket i hånda. I pavens øre hvisket Paolini, utkledd som speider: «Deres Hellighet, har De noen gang hatt ereksjon?» Med et skjevt smil svarte paven: «Jeg har også vært ung,» før han fikk overlevert kondomet. Pavens assistent fikk med seg opptrinnet, og var ikke sein om å tilkalle politiet.
  • Mor Teresa fikk også en preventiv hilsen av Paolini i 1997, få måneder før hun døde. - Hun gråt av glede, påstår han. Han rakk å hviske et beveget «a condom for the life» til den aldrende nonnen før han måtte ta beina på nakken og rømme klosterhagen.
  • Ikke uventet hater tv-selskapene denne kleggen med kondomkjedet. Mest irritert ble statskanalen RAIs tidligere Paris-korrespondent Paolo Frajese. Under et direktesendt innslag fra fotball-VM i Frankrike i 1998 mistet han besinnelsen. Frajese banket rett og slett opp Paolini foran ni millioner seere. Selv om Paolini fikk brokk, er han takknemlig for at kjendisstatusen fikk en voldsom oppblomstring.
  • Ekshibisjonismen blir dyrket og framelsket på tv i velregisserte virkelighetskonsepter. Kontrollen tv-mediet har fått over hverdagen kan trenge et forstyrrende element, en klegg som river oppmerksomheten vekk fra virkeligheten som skildres. Mye har lært oss at skildringen ikke alltid stemmer.
  • Kondomer er ikke like tabubelagt hos oss. Et norsk alternativ kunne være... en ammende kvinne? Gro Dahle har vist at det provoserer. Uansett er grunnen til at tv-selskapene frykter Paolini den samme. «Man føler i et forrædersk glimt tv-mediets enorme makt og absolutte hulhet på samme tid,» skriver Morten Beiter fra Berlingske Tidende, som møtte Paolini i Roma.
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.