DEBATT

Rovdyr og dyrevelferd

Uakseptable dyretragedier

Jeg vil oppfordre dyrevernsaksjonistene til å komme seg ut i naturen for å oppleve hva ulven, og andre store rovdyr, gjør med husdyrene som blir sluppet i våre beitemarker.

DYRETRAGEDIER: Det er ikke bare innendørs man opplever forferdelige dyretragedier. Hva med alle dyretragediene som foregår i naturen, og som myndighetene har ansvaret for? spør innsenderen. Foto av sauer tatt av ulv i Ytre Enebakk i 2015: Cornelius Poppe / NTB
DYRETRAGEDIER: Det er ikke bare innendørs man opplever forferdelige dyretragedier. Hva med alle dyretragediene som foregår i naturen, og som myndighetene har ansvaret for? spør innsenderen. Foto av sauer tatt av ulv i Ytre Enebakk i 2015: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Geir Ramnefjell har i Dagbladet tirsdag 8. juni, en kommentar om det som har preget nyhetsbildet den siste tiden. Nemlig avsløringene om vanskjøtsel i griseproduksjonen.

Avsløringene har vakt avsky og er noe alle må ta avstand fra.

Men det er ikke bare innendørs man opplever forferdelige dyretragedier. Hva med alle dyretragediene som foregår i naturen, og som myndighetene har ansvaret for?

Det gjelder alle de beitedyr og hunder som ulven river i hjel. Myndighetene har til alt overmål fredet ulven, til tross for blodveien den etterlater seg. Jeg tror ikke dyrene som havner i ulvekjeften og som kan gå i dagevis med forferdelige bittskader før døden forbarmer seg over dem, føler mindre smerte enn grisene som ble vist på TV.

Mye av dette kunne vi blitt spart for hvis man hadde kunnet jakte på de store rovdyrene i likhet med andre dyr i naturen.

Jeg vil oppfordre dyrevernsaksjonistene til å komme seg ut i naturen for å oppleve hva ulven og andre store rovdyr gjør med husdyrene som blir sluppet i våre beitemarker.

Lidelsene disse blir utsatt for er det myndighetene som har ansvaret for. Nå har rettsvesenet bestemt at heller ikke myndighetene kan skyte ulv der det er for mange av dem. Jeg sikter til ulverettssaken NOAH har anlagt mot Klima- og miljødepartementet etter at det ble skutt fire ulver fra Letjennareviret. Men nå er det foreløpig satt strek i denne ulverettssaka hvor det kreves at uttak av revir blir ugyldig

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.