Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Uavhengig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • I går var Ibrahim Rugova suveren seierherre i dette første parlamentsvalget i Kosovo. «Jeg ønsker anerkjennelse av Kosovos uavhengighet så fort som mulig - i dag eller i morgen,» sa han da han proklamerte seieren på vegne av sitt parti LDK. Nå går det ikke så fort som i dag eller i morgen. Men ingen opplyste mennesker lever i den illusjonen at uavhengigheten ikke kommer.
  • Rugova er den moderate av de kosovoalbanske lederne. Han ble nesten knust av politiske møllesteiner før og under Natos bombing av Jugoslavia og Kosovo. Men så snart kruttrøyken hadde lagt seg, var det han som steg opp av asken som provinsens samlingsfigur. For det internasjonale samfunn er det et stort problem at 90 prosent av innbyggerne nå er albanere, og at serberne stadig forlater Kosovo. Men ingen internasjonale konvensjoner støttet av demokratiske land kan i lengden nekte Kosovo uavhengighet hvis 90 prosent av befolkningen vil ha det.
Hele Norges coronakart