KOMMENTARER

Arbeiderpartiet-fest:

Ubegripelig hodeløst

Det minste vi kan forvente er at de som lager reglene følger dem selv.

PROVOSERENDE: NRKs avsløring av festen som Ap-nestleder Bjørnar Skjæran og sju andre partitopper i Nordland holdt på et hotellrom i helga fikk meg til å fantasere om middelalderske straffemetoder, skriver Martine Aurdal. Foto: Terje Pedersen / NTB
PROVOSERENDE: NRKs avsløring av festen som Ap-nestleder Bjørnar Skjæran og sju andre partitopper i Nordland holdt på et hotellrom i helga fikk meg til å fantasere om middelalderske straffemetoder, skriver Martine Aurdal. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Flere ganger i løpet av det siste året har den ti år gamle dattera mi og vennene hennes fortalt meg om andre som har brutt smittevernreglene. Jeg har forsøkt å dempe gemyttene. Rolig har jeg forklart at det er viktigere å fokusere på seg selv enn på andre. Hvis de fleste av oss følger alle de skiftende reglene, rådene og anmodningene, så virker de likevel. Å moralisere over naboen og fordømme andre hjelper ingen. Jeg gjør et unntak for topp-politikere.

I dag var det jeg som ble sint. NRKs avsløring av festen som Ap-nestleder Bjørnar Skjæran og sju andre partitopper i Nordland holdt på et hotellrom i helga fikk meg til å fantasere om middelalderske straffemetoder. Topp-politikere må tåle å holdes til en høyere standard enn folk flest. Det er de som lager reglene. Da må de også følge dem.

Folk flest i Oslo har ikke vært på fest på et år, drinker på hotellrom føles som en fjern drøm. Nå tærer smitteverntiltakene på tålmodigheten og respekten for reglene utfordres fra flere kanter. Jeg er langt fra den eneste som våknet med en klump i magen i dag, og siden har ventet utålmodig på beskjeden fra byrådsleder Raymond Johansen om alle skolene stenger helt eller ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer