Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Ufattelig pensjon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Mens Kværner balanserer på randen av konkurs, sørger tidligere Kværner-sjef Kjell Almskog for å få utbetalt hele pensjonen på mellom 45 og 60 millioner kroner. I helga fikk vi følelsen av at selskapets liv og død sto på 250 millioner kroner i likvide midler. Men å skaffe avtroppende toppsjef en pensjon som tilsvarer 200 av hans tidligere medarbeideres årslønn, har altså ikke voldt selskapet uoverstigelige vansker.
  • Like ufattelig som størrelsen på avskjedspakka er mangelen på reaksjon fra konsernets hovedtillitsvalgte Rolf Utgård. Den tidligere AKP-eren og samfunnsstormeren må ha tatt skade på sin sjel gjennom mangeårig virksomhet som styremedlem i næringslivets toppdivisjon. Han går åpenbart fra den ene ytterlighet til den andre. Mens Almskog er sikret inntekter for en hel evighet, kan statens lønnsgarantiordning bli redningen for Utgårds medlemmer, hvis det pågående dramaet ender med konkurs.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!