DEBATT

Beredskap og politireformen

Uhemmet skryt

Regjeringen har gjennomført en storstilt sentralisering av politiet, ikke evnet å få på plass flere patruljer og fjernet politiet fra folks hverdag.

SKRYTER: Monica Mælands uhemmede skryt over regjeringens jobb med norsk politi og beredskap i Dagbladet 21. juli kan ikke få stå uimotsagt, skriver kronikkforfatteren. Her sammen med politidirektør Benedicte Bjørnland (t.v). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
SKRYTER: Monica Mælands uhemmede skryt over regjeringens jobb med norsk politi og beredskap i Dagbladet 21. juli kan ikke få stå uimotsagt, skriver kronikkforfatteren. Her sammen med politidirektør Benedicte Bjørnland (t.v). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Vi trenger et politi som er nært folk i hverdagen og i kriser. Monica Mælands uhemmede skryt over regjeringens jobb med norsk politi og beredskap i Dagbladet 21. juli kan ikke få stå uimotsagt. Regjeringen har gjennomført en storstilt sentralisering av politiet, ikke evnet å få på plass flere patruljer og fjernet politiet fra folks hverdag. Senterpartiet jobber for et politi som er nært folk i hverdagen og i kriser.

På samme tid som regjeringen har brukt milliarder på politiet, kommer det i evalueringsrapporten fra mai 2021 fram at de ikke har klart å styrke den viktigste beredskapen: politipatruljene.

Dette merkes over hele landet. I Politiforum 20. juli sier leder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad: «Faktum er at vi har fått et mer sentralisert politi, der de klare anbefalinger var at norsk politi måtte desentraliseres. Politiets Fellesforbunds kritikk i 2021 er at politiet ikke har kommet tettere på, som både Gjørv-kommisjonen og andre evalueringer av Nærpolitireformen har pekt på er viktig.»

Også i Oslo merkes mangelen på operativt politi. Leder av Oslo politiforening, Kristin Aga, skrev i en kronikk hos Politiforum den 3. juli: «Patruljetjenesten i Oslo oppleves som å ha blitt en salderingspost som stadig rammes av økonomiske kutt. Det er i dag færre som jobber i patruljetjeneste enn for noen år siden.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer