DEBATT

Ullevål sykehus:

Ulv i fåreklær

Sp har gått tilbake på flere store saker og skroter ny vurdering av Ullevål sykehus. Vi var mange som stolte på Trygve Slagsvold Vedum da han ville gi Ullevål en sjanse.

LØNNER SEG IKKE: At de to partilederne Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum med liten helsefaglig bakgrunn gjennomfører en slik «tuskehandel» på kammerset - bak ryggen på det norske folk, lønner seg ikke verken for Ap eller Sp. Her fra fremleggelsen av regjeringsplattformen ved Hurdalssjøen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
LØNNER SEG IKKE: At de to partilederne Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum med liten helsefaglig bakgrunn gjennomfører en slik «tuskehandel» på kammerset - bak ryggen på det norske folk, lønner seg ikke verken for Ap eller Sp. Her fra fremleggelsen av regjeringsplattformen ved Hurdalssjøen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Hurdalsplattformen begynner å slå sprekker. Flere store saker har Sp gått tilbake på – og skroter ny vurdering av Ullevål sykehus. Vi var mange som stolte på Trygve Slagsvold Vedum da han ville gi Ullevål en sjanse.

Fordi Vedum faktisk sa det – og fordi han ville avslå å delta i en regjering som sa nei til Ullevål. I stedet ga Vedum tapt for Støre, som viste seg å være en diplomatisk ulv i fåreklær. Støre vet altfor lite om sykehusdrift og tror på byråkratiet: Ikke på pasienter, helsepersonell, fagorganisasjoner eller befolkningen.

At de to partilederne med liten helsefaglig bakgrunn gjennomfører en slik «tuskhandel» på kammerset – bak ryggen på det norske folk, lønner seg ikke verken for Ap eller Sp. Selv om de trolig har fått god drahjelp av helseforetaks-topper som fremmer sin økonomiske idé i alle landets sykehus og nå også sentralt i Helsedepartementet.

Å selge Ullevål sykehus med smil om munnen som Vedum gjør nå – ser ikke bra ut! Vedum og SP-ledelsen har lovet mye, men holder lite. Og de har ikke hørt på sin helsepolitiske, kloke talsperson, Kjersti Toppe, som burde bli helseminister. Da må det bli bråk!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.