KOMMENTARER

Upåvirket av katastrofen

For Erna endrer brannen i Moria ingenting.

TVINGES: Det er verdt å minne om at den eneste grunnen til at vi tar imot noen i det hele tatt, er fordi Venstre og KrF var villige til å søke flertall i Stortinget mot sin egen regjering.
TVINGES: Det er verdt å minne om at den eneste grunnen til at vi tar imot noen i det hele tatt, er fordi Venstre og KrF var villige til å søke flertall i Stortinget mot sin egen regjering. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Heldigvis kom meldingen fra regjeringen kontant onsdag morgen.

– Vi iverksetter nå regjeringens beslutning om uthenting av sårbare familier med barn fra Moria-leiren, sa Venstres Iselin Nybø til NTB.

To dager seinere sa statsministeren at Norge fortsatt er en humanitær stormakt. Men Erna Solberg gjør det hun kan for å forhindre det. Norge skal ikke hente ut barn fra Moria fordi statsministeren mener at det er det riktige å gjøre. Solberg er tvunget til det.

Krisen er akutt. Da flyktningleiren på Lesvos brant natt til onsdag, ble 13 000 mennesker evakuert. Den overfylte leiren var opprinnelig ment som midlertidig opphold for 3000 mennesker. Allerede før brannen var sanitærforholdene håpløse og tusenvis bodde i telt utenfor selve leiren. Nå står 11500 mennesker uten nødvendig ly. Opprørspoliti har omringet området, for å hindre dem fra å søke tak over hodet andre steder. Alt er bedre enn denne situasjonen, spesielt for de 4000 barna. Kvinner og barn tør ikke sove, i frykt for å bli voldtatt.

Iselin Nybø og KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad annonserte på vegne av regjeringen at vi skal hente 50 mennesker. Det er klokt å prioritere barnefamilier fra Syria. Men kritikken kom fra mange hold, dette er for lite og for seint. 125 kommuner har sagt seg villig til å ta imot asylsøkere fra Moria. Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø har alle sagt at de kan ta 50 alene. De får ikke lov. På to dager samlet Redd Barna inn 50 000 underskrifter fra folk som vil hente mer enn 50.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer