Barnehagetilbud

Upresis historiefortelling

Private barnehager bidrar i dag med tjenester av minst like høy kvalitet som kommunale barnehager, men til en betydelig lavere kostnad for det offentlige.

BARNEHAGETILBUD: Samfunnet har en betydelig gevinst av at flere barn får en god start på livet, skriver innleggsforfatteren. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
BARNEHAGETILBUD: Samfunnet har en betydelig gevinst av at flere barn får en god start på livet, skriver innleggsforfatteren. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det aller viktigste med å drive privat barnehage er å gi et barnehagetilbud av høy kvalitet til beste for barn og deres familier. Men selvsagt må private barnehager, som andre virksomheter, gå med overskudd og eierne må kunne ha en viss fortjeneste.

Norsk barnehagesektor har svært mye å være stolt av. I løpet av noen få år bygde private og offentlige aktører ut titusenvis av nye barnehageplasser – til beste for barn, deres familier og samfunnet.

Det som for 20 år siden framsto som en fjern drøm, oppleves nå som en selvfølge: Så godt som alle barn i førskolealder fyller hverdagene med lek i gode, pedagogiske miljøer, omgitt av andre barn og høyt kvalifiserte voksne.

Foreldre får gå ut i lønnet arbeid etter endt fødselspermisjon, vel vitende om at barna deres er i de beste hender. Og samfunnet har en betydelig gevinst gjennom at flere barn får en god start på livet, sosiale forskjeller utjevnes og flere hender og hoder bidrar i arbeidslivet.

Private aktører sto i de viktigste utbyggingsårene for nesten to av tre nye plasser. Private barnehager bidrar i dag med tjenester av minst like høy kvalitet som kommunale barnehager, men til en betydelig lavere kostnad for det offentlige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer