Kritisk journalistikk er viktig. Det må også jeg tåle. Men jeg frykter at Dagbladets vinklinger på den dialogvirksomheten som jeg har vært involvert i, setter konstruktiv dialog i et dårlig lys ved å formidle urettmessige mistanker og antydninger.
Jeg begynte med dialogarbeid tidlig på 2000-tallet, drevet av et ønske om å hjelpe de svakeste og bidra til å løse religiøse, kulturelle og etniske konflikter. Derfor var jeg med på å starte Stiftelsen Dialog for fred og 14. august-komiteen.
Gjennom dette arbeidet har jeg fått lov til å bidra til dialog i flere sammenhenger, blant annet i Midtøsten. Jeg har hatt med meg dyktige aktører, som de tidligere statsministrene Kjell Magne Bondevik og Kåre Willoch, og jeg har med deres og andres støtte arrangert viktige dialogmøter, mellom for eksempel ambassadørene fra Israel og Palestina i Norge. Stor hjelp i arbeidet fikk jeg også fra den første styrelederen i Dialog for fred, Inge Lønning.
Jeg har fått være med på å legge til rette for dialog i Kashmirkonflikten mellom den indiske og den pakistanske siden gjennom dialogmøter, og jeg har fått bidra til liknende samtaler i blant annet Nigeria, Bahrain og Saudi-Arabia. Vårt våpen har hele tiden vært vår penn og vår stemme.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger