KOMMENTARER

Gaza-konflikten

Uten hjem og uten venner

Palestinere har aldri hatt det så ille som i dag.

HUSLØSE: Tusenvis av palestinere i Gaza har mistet hjemmene sine etter israelske angrep de siste dagene. Photo: Oded Balilty / AP / NTB
HUSLØSE: Tusenvis av palestinere i Gaza har mistet hjemmene sine etter israelske angrep de siste dagene. Photo: Oded Balilty / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det var både trist og patetisk da Palestinas utenriksminister Riyad al-Maliki på et virtuelt møte søndag talte til sine kolleger i Organisasjonen for islamsk samarbeid (OIC). Møtet var innkalt for at araberstatene skulle utgyte tomme og verdiløse ord om at de fordømte de israelske angrepene mot Gaza. Sliten og litt småsint takket al-Maliki for støtten palestinerne hadde fått fra araberlandene, vel vitende om at den støtten bare var et spill for galleriet. At han kritiserte Bahrain og De forente arabiske emirater for å ha opprettet diplomatiske relasjoner med Israel, prellet nok av som vann på gåsa hos vertsnasjonen Saudi-Arabia, for der i gården samarbeides det også med israelerne.

I mange år har arabiske land stort sett brukt palestinerne og deres sak når det har gavnet dem sjøl. Nå er det omtrent ikke noe igjen av den lille politiske støtten som har vært. De fleste arabiske regimer har gått lei av en fredsprosess som i realiteten ikke eksisterer, og en palestinsk ledelse uten styring. Islamistorganisasjonen Hamas, som regjerer i Gaza, har i motsetning til den palestinske sjølstyremyndigheten på Vestbredden én alliert: Iran, men det hjelper ikke akkurat den jevne palestiner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer