DEBATT

Senterpartiet og Arbeiderpartiet

Vær redelig, Raymond

Vi bør ikke sette opp falske fiendebilder av hverandre. Vi skal tross alt styre landet sammen etter valget. Ikke sant, Raymond?

URIKTIG: - Johansen har tidligere manet til at by og land må stå sammen, og at vi ikke må føre en politikk som setter by opp mot land. Foto: Terje Bendiksby / NTB
URIKTIG: - Johansen har tidligere manet til at by og land må stå sammen, og at vi ikke må føre en politikk som setter by opp mot land. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Oslos byrådsleder Raymond Johansen sprer uriktige opplysninger om Senterpartiet i Dagbladet lørdag 5. desember. Her hevder han at Senterpartiet foreslår å kutte hver femte krone i kollektivmidler til prosjekter i og rundt de store byene. Det stemmer ikke, det finnes ikke et slikt forslag i Senterpartiets alternative statsbudsjett for 2021. Senterpartiet gjør ingen endringer i bevilgningene til bymiljø- og byvekstavtalene.

Johansen påstår også at Senterpartiet kutter bevilgninger til Oslo kommune, noe som heller ikke er riktig, Ap og Sp bevilger nesten akkurat det samme i sine alternative budsjetter til Oslo, og langt mer enn regjeringen gjør. Pengene kommer fra ulike poster, men resultatet er det samme. For Oslo kommune og kommunens innbyggere er det likegyldig hvilken post på budsjettet pengene kommer fra.

I tillegg kan vi nevne at Senterpartiets alternative budsjett forsterker områdesatsingene i Oslo, styrker arbeidet mot organisert kriminalitet, vi jobber for å bevare Ullevål sykehus og hindre at et nytt regjeringskvartal vil stenge av et stort område av sentrum – som Oslos egne folkevalgte også har vedtatt.

Johansen har tidligere manet til at by og land må stå sammen, og at vi ikke må føre en politikk som setter by opp mot land. Det er som vi skulle sagt det selv. Vi bør heller ikke sette opp falske fiendebilder av hverandre. Vi skal tross alt styre landet sammen etter valget. Ikke sant, Raymond?

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer